VAIKUTTAVUUSTESTAUS HELMIKUU 2015

Kaikki testaajat aikovat jatkaa laudan käyttöä testijakson jälkeen ja jokainen (100%) suosittelee sitä kaverilleen.

Koko testi: https://www.testinglab.fi

 • Gymbaa käyttäessä jalat eivät ole niin väsyneet päivän päätteeksi.

 • Lihaskivut ja –kireydet vähenevät.

 • Gymba aktiivilaudalla seisoessa ryhti pysyy itsestään paljon parempana kuin ilman lautaa.

 • Gymba aktiivilaudalla työskentely on miellyttävämpää kuin kovalla alustalla seisominen.

 • Erityisesti nilkan seutu, pohkeet ja pakarat tulevat vetreämmiksi.

 • Verenkierto tehostui ja leposyke seisten laski testaajilla keskimäärin 4,5 lyöntiä.

 • Paikat eivät puudu.

 • Olo lihaksissa on kaikin puolin vetreämpi.

 • Gymban käyttö vaikutti positiivisesti päivän kulkuun.

 • Gymba on yllättävän vakaa ja mahdollistaa normaalin työskentelyn. 

 • Seisomatyöstä tulee miellyttävää.

 • Gymban kuviointi hieroo jalkapohjia kivasti.

Matti Heikkilän lausunto Gymbasta 19.5.2015

Matti Heikkilä
Valmentaja
Suomen taustavaikuttaja (urheilugaala 2011)

Matti Heikkilä tuntee suomalaisen kunnon ehkä parhaiten Suomessa. Hän on työskennellyt Vierumäen testauspäällikkönä yli 30 vuotta. Hän on valmentanut tai testannut yli 40-vuotisen uransa aikana yli 200.000 suomalaista. Matti valittiin vuoden 2011 urheilugaalassa vuoden taustavaikuttajaksi Suomessa. Matti on kirjoittanut kirjan terveellisestä liikunnasta ja on uransa aikana pitänyt aiheesta tuhansia esityksiä.

Yli 40 v valmennusurani aikana olen nähnyt monia hyviä liikuntamuotoja ja -välineitä. Kaksi asiaa kuitenkin on noussut ylivertaiseksi ajatellen koko suomalaista väestöä. Kuka muistaa sauvakävelyn a alkutaipaleen ja sen miten suuren huomion laji sai ja alussa erittäin negatiivisen. Kuitenkin pian huomattiin, että sauvojen käytöllä saimme enemmän samassa ajassa kuin ilman niitä. Kynnys harrastaa lajia oli matala ja 1 milj suomalaista löysi lajin ja siitä tuli myöskin kansanvälinen tuote Gymba sisältää mielestäni samoja elementtejä tullakseen hittituotteeksi. ’Tee seisomisesta päivän aikana itsellesi terveysliikunta. Tutkimukset ovat osittaneet istumisen nykyisen määrän päivittäin keholla suureksi vaaraksi. Tämän vuoksi terveyden ammattilaiset ovat suositelleet kokouksia seisten ja muutamia kertoja päivässä nousta seisomaan ja aktivoida kehoa. Gyympalla voit tehdä seisomisesta vieläkin laadukkaamman. Pieni lihasten aktivointi laudan avulla saa aikaan vilkastuvan aineenvaihdunnan kehossa ja sitä kautta vaikutukset terveyteen ja kiinteytymiseen keskivartalossa lisääntyvät. 

Tämä sijoitus kannattaa ja se onnistuu erittäin helposti ja jokaiselle.

Yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro tuottaa kuusi euroa

Sosiaali- ja terveysministeriö on laatinut arvion menetetyn työpanoksenaiheuttamista vähimmäiskustannuksista työpaikoille ja yhteiskunnalle. Kustannukset ovat arviolta 2 miljardia euroa kuukaudessa eli 24 miljardia euroa vuodessa. Työterveyslaitos taas on arvioinut, että yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro tuottaa jopa kuusi euroa takaisin.

https://www.proliitto.fi/uutiset/tyossa-terveena/yksi-tyohyvinvointiin-sijoitettu-euro-tuottaa-kuusi-euroah

”Lääketieteen tohtori Harri Helajärven ajatuksia GYMBAsta, sen käyttötavoista ja siitä saatavista terveyshyödyistä.”

Harri Helajärvi, LT
vt. erikoislääkäri
Paavo Nurmi –keskus, Voittoa tavoittelematon liikuntalääketieteen keskus

1) Pitkäkestoinen, yhtäjaksoinen istuminen ei ole hyvää elimistömme metabolialle, sillä siihen liittyy lisääntynyt lihavuuden, tyypin 2 diabeteksen, metabolisen oireyhtymän, rasvamaksan, sydän- ja verisuonitautien, joidenkin syöpien ja ennenaikaisen kuoleman riski. Jo istumisen katkominen (esim. 30, 45 tai 60 min välein) on terveydelle edullista. GYMBA tarjoaa helpon tavan lyhentää istumisjaksoja.

2) Kovalla lattialla seisominen aiheuttaa helposti jalkojen ja alaraajojen kiputiloja. GYMBA tarjoaa alustan, jolla on helpompi, mukavampi ja pehmeämpi seistä, mikä tekee seisomisesta mahdollista – ja houkuttelevampaa.

3) Istuessa energiankulutus on lähellä lepotilan energiankulutusta (1-1.5 MET). Seistessä energiaa kuluu jopa 25-50% istumista enemmän. GYMBAa käyttämällä on edelleen mahdollista lisätä energiankulutusta, ja sen avulla voi seistä pidempään.

4) Jatkuva, pitkäkestoinen paikoillaan seisominenkaan ei ole keholle välttämättä hyvää, sillä se voi vähentää alaraajojen laskimoveren paluuta ja lisätä suonikohjujen, alaraajaturvotusten sekä laskimotukosten riskiä. GYMBAn aktivoima liike edesauttaa alaraajojen, lantion ja selän normaalia liikkuvuutta ja tehostaa alaraajojen lihaspumpun toimintaa ja sitä kautta laskimoveren paluuta.

5) Pitkäkestoinen paikallaan seisominen voi tuntua epämukavalta, varsinkin alkuun siihen totutellessa. Koska GYMBAn päällä on mukavampi seistä, sen avulla voi työskennellä pystyasennossa pidempään, mikä kannustaa valitsemaan seisomisen istumisen sijaan useammin ja antaa mahdollisuuden seistä pidempään.

6) Pitkään paikoillaan seisominen voi ylikuormittaa selkää ja alaraajoja sekä lisätä lihaskipuja. Keskivartalon ja lantionseudun heikko lihastuki sekä alaraajojen lihaskireydet aiheuttavat usein alaselän ylikuormitusta (lihaksissa, nivelissä, nivelsiteissä ja nikamien välilevyissä). Lihaksia aktivoimalla GYMBA voi parantaa tuki- ja liikuntaelimien verenkiertoa, metaboliaa ja lihasvoimaa, mikä on omiaan vähentämään selkäkipujen riskiä.

7) Akuuteista selkävaivoista kärsivät henkilöt hyötyvät pienistä kehon liikkeistä ja asennonvaihdoista, ja niitä suositellaankin pitkän levon sijaan. GYMBA antaa helpon ja turvallisen tavan lisätä pientä liikettä. Monet selkäkivuista kärsivät ovatkin saaneet apua vaivoihinsa säännöllisesti GYMBAa käyttämällä.

8) Keskivartalon lihasten aktiivisuus on kaikkien selkävaivojen hallinnassa tärkeää. GYMBAn aikaansaama kaksisuuntainen liike lisää lihasaktiivisuuden määrää selän sekä lantion alueella, mikä parantaa keskivartalon ja lantion alueen asentohallintaa. Lisäksi sitä käyttämällä voi parantaa tasapainoa.

9) Staattiset asennot eivät ole koskaan hyviä, eivät edes seistessä. GYMBAn toiminnallisuutta voi hyödyntää parhaiten käyttämällä sitä eri asennoissa, eri tavoin ja eri suuntiin. GYMBA toimii tarvittaessa myös tasapainottavana jalkatukena ja auttaa venyttämään alaraajojen lihaksia.

10) Pelkkä säädettävä työpöytä ei välttämättä lisää seisoen vietettyä aikaa, varsinkaan jos se ei tunnu hyvältä. GYMBA on säädettävän työpöydän rinnalla helposti käyttöön otettava apuväline.